Tauler d'anuncis

Esteu aquí

Preparació d’aliments per a les abelles

En un context de canvi climàtic, cada cop és més evident la necessitat d’ajudar a cobrir les necessitats nutricionals de les abelles, en diferents moments de l’any i del seu desenvolupament. Aquesta necessitat de suport puntual en la dieta de les abelles comporta que apicultors i tècnics han de saber avaluar aquestes necessitats en cada moment i conèixer les matèries primeres presents al mercat per a la preparació d’aquests aliments, així com conèixer el procediment de preparació i aplicació de les diferents pinsos.

Images: 

13è Curs d'apicultura ecològica # UB # 25/05 al 25/06

L’objectiu del curs és adquirir les tècniques i aprenentatges adequats per a desenvolupar l’apicultura ecològica, tant a nivell d’auto-consum, com professional.

Dirigit o graduats a: Apicultors, en Biologia, estudiants  Agrònoms, Ciències Ambientals, Veterinaris,  Forestals i públic en general.
NO es requereix cap títol  ni estudis previs per matricular-se.

Matrícula: 300 €
Títol:  Certificat Extensió Universitària.  Universitat de Barcelona.

Images: 

Qualitat de la mel i el seu control # 7 i 8 de març de 2019

Presentació i objectius
El consumidor final cada cop valora més la qualitat i la singularitat del producte que vol comprar. D’altra banda, el comerç de proximitat ha esdevingut una eina útil per apropar el coneixement que té l’apicultor sobre el producte al consumidor. Per això, és important que els productors puguin fer una bona definició de la seva mel i, també, aconseguir donar més valor al seu producte per la seva frescor i singularitat.

Images: 

Multiplicació de colònies. Cria de reines # 27, 28 i 29 de març de 2019

Presentació i objectius
La cria i selecció de reines i abellots ha esdevingut una necessitat creixent per als nostres apicultors. L’elevat nombre de baixes anuals i els nombrosos entrebancs que avui dificulten tenir colònies d’abelles fortes, ben poblades i productives, en els moments adequats, han fet de la cria de reines una pràctica cada cop més necessària per als apicultors.

Images: 

Apicultura ecològica # Models a seguir # 11 i 12 de març

Presentació i objectius
Desprès de diversos anys fent cursos sobre apicultura ecològica i de tractar les seves peculiaritats al nostre territori, aquest any fem un gir en l’orientació d’aquest curs per intentar conèixer com es desenvolupa l’apicultura ecològica més enllà dels Pirineus. Per no caure en l’error de comparar coses diferents, hem seleccionat una zona bioclimàtica semblant a la nostra: la regió d’Occitània al voltant de Montpeller.

Images: 

Pàgines

Twitter